Φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιάκαι νέους, αποτελεί έναν πρωτοποριακό θεσμό που προωθεί την τέχνη, τον κινηματογράφο στην εκπάιδευση και διανοίγει ορίζοντες παγκόσμιας επικοινωνίας. Παράλληλα αναδεικνύει τον νομό Ηλείας ως πολιτιστικό φορέα αξιών στον χώρο και στον χρόνο.

Η πρόσκληση κινηματογραφικής παιδείας προσφέρει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στην αυτενέργεια, στην ομαδιότητα στην επαφή με τα επιτεύγματα του πανανθρώπινου πολιτισμού, στην άμεση επικοινωνία με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Ωθεί στην απίκτηση κοινωνικής συνείδησης και κριτικής σκέψης στην κατεύθυνση της αυτογνωσίας και της ανακάλυψης προσωπικών κλίσεων.

Η συμμετοχή τωνμαθητών από διάφορες χώρες ενδυναμώνει την πολυπολιτισμικότητα και συμβάλει στην αισθητική καλλιέργεια.

Η παρότρυνση για συμμετοχή θεωρείται αυτονόητη από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διαβλέπουν στον θεσμο της παιδαγωγικής διαδικασίας μέσα από την τέχνη.

Προσωπικά εμπιστεύομαι τους διοργανωτές αυτής της σημαντικής πολιτιστικής διεργασίας ενισχύω ποικολότροπα ως διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου τις δράσεις εάν και ευελπιστώ στην θεσμοθέτηση από την πολιτεία ενός επίσημου φορέα κινηματογράφου για παιδιά και νέους.

Καρατζά Βασιλική, Διεθύντρια 3ου Γυμνασίου Πύργου

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s