Συνέντευξη με την Χαρά Αλεξάκη

 Με τι ασχολείστε στο εργαστήριο;
Αυτός ο χώρος έγινε φιλικός μέσα από την συμμετοχή τόσο όμορφων ανθρώπων οι οποιοί είναι κάθε ηλικίας, είναι από έφηβοι ως 60. Προσπαθώ να δώσω κάποια ερεθίσματα, τα οποία κινητοποιούν δυνάμεις μέσα τους και ανακαλύπτουν ξανά το παιδί μέσα τους που ίσως έχουν χάσει χρόνια πριν. Υποτίθεται ότι είναι δύσκολο για τους μεγάλους. Κάνω διαφορετικά πράγματα από το ένα εργαστήρι στο άλλο. Εξαρτάται βέβαια από τους ανθρώπους που το απαρτίζουν, δηλαδή από το πόσο έτοιμοι είναι να παίξουν και να είναι ελεύθεροι, αληθινοί,  και να μοιραστούν τα συναισθήματά τους.
2)Πώς σας φαίνεται ότι σε όλα τα πόστα του Φεστιβάλ υπάρχουν παιδιά ;
Είμαι ευτιχισμένη ,γι’αυτό ,γιατί ζω για τα παιδιά και δουλεύω με παιδια εδώ και 34 χρόνια .Οι τέχνες λείπουν από την εκπαίδευση ,και τα παιδιά δεν εξασκούνται σ’αυτές και δεν είναι ωραίο να περιορίζονται σ’ αυτά που δίνει στο σχολείο .Ξέρω ότι βέβαια το Φεστιβάλ για σας είναι πολύ σημαντικό .Πιστεύω ότι στα χέρια σας και στην καρδιά σας κρατάτε το αύριο .Μην αφήσετε να σας απαξιώνουν .Να υπολογίζετε αυτούς που σας αγαπάνε ,να ακούτε δημιουργικούς ανθρώπους .Είμαι πολύ ευτιχισμένη που είστε εδώ και πάντα να κυνήγατε δραστηριότητες και έξω από το σχολείο,γιατί η τέχνη είναι η γλώσσα των συναισθημάτων .
Πώς νιώθετε το κλίμα του Φεστιβάλ;
Καταπληκτικό, δεν προλαβαίνω ούτε να κοιμηθώ. Άλλη φορά όμως αν ξανάρθω θα είμαι πιο ευτυχισμένη να συμμέτεχετε και στο εργαστήριο μου. Και πότε μην ξεχάσετε το παιδί που έχετε μέσα σας. Πρέπει πάντα να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνετε, και το πιο δυνατό πολιτιστικό γεγονός. Είναι σα να πηγαίνετε ένα δημιουργικό ταξίδι, με πάρα πολλά ερεθίσματα .
Σας άρεσε που πήρατε μέρος στο Φεστιβάλ;
Αν μου αρέσει λεέι ….. Θεωρώ τιμή μου που είμι κομμάτι του Φεστιβάλ και που σήμερα είμαι κομμάτι του Φεστιβάλ και που σήμερα μίλαω μαζί σας. Να είστε καλα και πάντα να κυνηγάτε δημιουργικές δραστηριότητες.
Αναστασία Δρακοπούλου
Λίνα Ζωχίου

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s