Βασίλης Πλαστουργός

Καλησπέρα σας.

Γνωρίζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της στήριξης του φεστιβάλ θα ήθελα να τοποθετηθώ προσωπικά. Ποιος είμαι εγώ? Εγώ είμαι ο καθένας, αλλά εσείς όχι. Εσείς είστε άνθρωποι με εξουσία άρα άνθρωποι με ευθύνες.  Αν λοιπόν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας σταματήστε να υπόσχεστε πράγματα μόνο και μόνο για να κερδίσετε τις εντυπώσεις, ξέροντας ότι δεν μπορείτε να τις υλοποιήσετε.

Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη αδιέξοδα και θεωρώ αναγκαίο να δώσετε λύσεις. Αυτή είναι και η δουλειά σας υποτίθεται. Ας μην ξεχνάμε ότι αν έχετε κάποια εξουσία είναι γιατί ο κόσμος σας την έδωσε. Φερθείτε αντάξιοι των περιστάσεων.

Όσον αφορά το θέμα του φεστιβάλ θα ήθελα να σας υπενθυμίσω σε ποιους απευθύνεται. Είναι για παιδιά και νέους και τα παιδιά είναι αναμφίβολα το μέλλον. Τι κάνετε εσείς λοιπόν? Περικοπές στο μέλλον. Η περιφέρεια ξόδεψε εκατομμύρια για το ανύπαρκτο κυκλοφοριακό σύστημα του Πύργου αλλά παρ’ όλα αυτά δεν βρίσκει πόρους για να στηρίξει ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του τόπου μας .Ένα γεγονός που πέρα από την ανάπτυξη, την οικονομική ευφορία και τη διάσωση του πολιτισμού μας, προσφέρει πάνω απ’ όλα χαμόγελα σε χιλιάδες παιδιά. Παιδιά που στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ είδαν καλοντυμένους κύριους με διάπλατα χαμόγελα να τα διαβεβαιώνουν πως στηρίζουν το θεσμό, πως η σημασία του είναι αναμφίβολη και πως στις δύσκολες μέρες που περνάμε θεωρείται ένεση ανάπτυξης.

Οι πρόγονοι μας παρήγαγαν τόσο πολιτισμό που ακόμα και σήμερα πατάμε στις πράξεις τους και καυχιόμαστε για τα επιτεύγματα ‘’μας’’. Για πόσο όμως ακόμα θα τα χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία για την ανικανότητά μας να παράγουμε κάτι καινούριο?

Κλείνοντας θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως το φεστιβάλ θα διασωθεί άσχετα από τη στήριξη σας και αυτό γιατί υπάρχουν κάποιοι που θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να το πετύχουν. Κύριοι είστε όλοι κομμάτια του σήμερα που αύριο θα έχουν περάσει στην ιστορία. Φροντίστε τα ονόματά σας να μην είναι γραμμένα με μαύρο μελάνι. Ευχαριστώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s