Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων – και του χρόνου..

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, παρακολουθήσαμε το φεστιβάλ κινηματογράφου της Ολυμπίας. Φέτος, όπως ελπίζαμε πέρυσι, συμμετείχαμε πιο ενεργά.

Εντυπωσιαστήκαμε με την ταινία της τελετής έναρξης «Prologo» και με το μήνυμα που μας πέρασε, ότι δηλαδή κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας αξίζει.

Το Σάββατο το μεσημέρι στην Κάμερα Ζιζάνιο προβλήθηκε η ταινία μας «Τα πρόσωπα της εφηβείας» και την παρακολουθήσαμε στη μεγάλη οθόνη συγκινημένοι. Το ίδιο βράδυ, μείναμε άφωνοι από τις εκπληκτικές συμμετοχές ταινιών μεγάλου μήκους. Η ταινία «Ο θετός γιος» ήταν σκληρή και τόσο αληθινή που μας συγκλόνισε.  Από τη σκηνοθεσία μέχρι τις ερμηνείες, συνειδητοποιήσαμε τι αξίζει να λέγεται κινηματογράφος. Τιμή μας ήταν να γνωρίσουμε από κοντά τον σκηνοθέτη της δεύτερης ταινίας μεγάλου μήκους «Ο δράκος του πάγου» και να θέσουμε τις ερωτήσεις μας για την ταινία.

Το επόμενο πρωί, συναντήσαμε την «παρέα του animation» και αφήσαμε το στίγμα μας στο σενάριο της ταινίας και με τις ιδέες μας. Είδαμε την περσινή τους δουλειά πάνω στο animation και στεναχωρηθήκαμε που δεν μπορέσαμε να συνεργαστούμε περισσότερο μαζί τους φέτος.

Ευχόμαστε να μπορούσε ο κόσμος να νιώσει τη μαγεία του φεστιβάλ όπως τη νιώσαμε εμείς. Για μας  το φεστιβάλ δεν είναι απλώς μια εκδρομή είναι μια εμπειρία ζωής , την οποία δυστυχώς δεν προλάβαμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο.

Ένα από τα πράγματα που δεν προλάβαμε να κάνουμε και δυσαρεστηθήκαμε, είναι να συμμετάσχουμε στο σενάριο και γενικότερα στην ταινία του Χ.Σαντατζόγλου. Σε μια τυχαία συνάντηση μαζί του σε εστιατόριο, μας μετέδωσε τις γνώσεις του με ένα μίνι σεμινάριο και μας πρότεινε να πάρουμε μέρος στην ταινία που επρόκειτο να γυρίσει με τον Γ.Κουρμούζο και τους μαθητές της ομάδας τους.

Παρόλο που η επόμενη χρονιά για μας είναι η πιο δύσκολη λόγω πανελληνίων θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να παρακολουθήσουμε το φεστιβάλ. Έστω αυτές τις τρεις μέρες που μας επιτρέπει το υπουργείο.

Οι μαθητές από το Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων

Χρήστο Γαλάζιος

Πένυ Καισαρίδη

Λευτέρης Καλαφάτης

Σταυριάνα Κάλλια-Ντρούμπη

Αγγελική Ηλιοπούλου

Μάριος Αντωνίου

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s