Πρεμιέρα σήμερα με τα παιδιά της Ηλείας

Η μεγάλη στιγμή έφτασε.  Η στιγμή της πρεμιέρας για τις δέκα ταινίες που δημιούργησαν μαθητές από την Ηλεία, με ενδιαφέρουσα δημιουργική ματιά και φαντασία και προβάλλονται αύριο κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στις 7μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας  Ηλείας.

 Τα παιδιά του νομού μιλούν με τις ταινίες τους, συμμετέχοντας στις φετινές εκδηλώσεις του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και συγκεκριμένα στο ελληνικό τμήμα της Camera Zizanio. Και με αυτές ξεκινά το Πρόγραμμα Προβολών του Ελληνικού Τμήματος.

    Κατά την διάρκειά της 13ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio θα προβληθούν συνολικά 365 ταινίες, που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι από 7 έως 20 ετών. Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα παίρνουν μέρος 150 ταινίες απ’ όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες (Ευρωπαϊκό Τμήμα) και 185 ταινίες από 147 σχολεία της Ελλάδας (Ελληνικό Τμήμα). Στο Διεθνές Πανόραμα και σε ειδικές προβολές θα προβληθούν εκτός συναγωνισμού άλλες 30 ταινίες από διάφορες χώρες.

    Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Camera Zizanio Νίκος Θεοδοσίου, μιλώντας για το μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές της Ηλείας τόνισε ότι ¨το μικρόβιο της δημιουργίας, που «διασπείρει» συστηματικά στο νομό Ηλείας εδώ και 16 χρόνια το Φεστιβάλ Ολυμπίας, κατέληξε σε «επιδημία». Φέτος, συγκεντρώνοντας τις αιτήσεις στην Camera Zizanio διαπιστώσαμε ότι οι συμμετοχές από την περιοχή έφτασαν σε  αριθμό ρεκόρ. Δέκα ταινίες από σχολεία του Πύργου, Σκουροχωρίου, Δουνέικων, Ανδραβίδας! Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Γι αυτό αποφασίστηκε να γίνει μια ειδική εκδήλωση. Μια εκδήλωση που θα ανοίξει τις φετινές Φεστιβαλικές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα τις προβολές του ελληνικού τμήματος της Camera Zizanio.

    Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες:

 –  Η περιπέτεια του Κώστα του Πιγκουίνου, 3′, 1ο Γυμνάσιο Πύργου

–  Σκουληκοϊστορία, 3′, 1ο Γυμνάσιο Πύργου

–  Σα το σκύλο με τη γάτα, 3′,  1ο Γυμνάσιο Πύργου

 – Ο Καραγκιόζης μπόγιας, 10′, 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

 – Η ΚοκκινοΚΑΚΟσκουφίτσα που έγινε ΚοκκινοΚΑΛΟσκουφιτσα, 10′, Δημοτικό σχολείο Δουνέϊκων

–  Ανακύκλωση μπαταριών, 5′, Δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου

–  Μαύροι και άσπροι πιγκουίνοι, , Δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου

–  Άστεγος κατά… λάθος!, 7′, 1ο Γυμνάσιο Πύργου

–  Μη γίνεσαι συνεργός στο έγκλημα, 6’43»,  ΓΕΛ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

–  Ίσως Υπάρχει Ελπίδα, 4′, 1o Λύκειο Πύργου

–  Η Ελπίδα χαμένη στον Κυβερνοχώρο, 10′, Γ.Ε.Λ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

–  Φωτοσύνθεση αλλιώς, 4’48», Γυμνάσιο Κρεστένων

   Επιπλέον θα προβληθούν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι ταινίες που δημιουργήθηκαν από τα «Ζιζάνια» που συμμετείχαν στο πολυεθνικό εργαστήριο «Ζούμ στην Ευρώπη και την Ασία» (Zoom to Europe and Asia) που πραγματοποιήθηκε στο Μάκο της Ουγγαρίας τον Αύγουστο που πέρασε.

–  «Labels Society». Η ταινία γυρίστηκε στην Ελλάδα και απέσπασε το βραβείο της διεθνούς κριτικής επιτροπής στο Μάκο.

– «Let Us Be’». Ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στο Μάκο και αναπαράγει μια από τις πιο δυνατές στιγμές του περασμένου Φεστιβά

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s