Τα παιδιά και το φεστιβάλ

Και κάπου εδώ, τέλη Νοεμβρίου, μια περίοδος αρκετά ζόρικη για τους μαθητές με τα διαγωνίσματα να χτυπάνε κόκκινο και το άγχος να κυριαρχεί, έρχεται το φεστιβάλ κινηματογράφου της πόλης μας.

Το φεστιβάλ θα διώξει για λίγο καιρό τα προβλήματα και τις έννοιες που τα απασχολούν και θα τα βοηθήσει να αφεθούν σε ένα ταξίδι πλούσιο από τέχνη και καλή διάθεση. Τα παιδιά που θα λάβουν συμμετοχή σε αυτό το ταξίδι θα αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους, θα διευρύνουν το πνεύμα τους, θα γνωρίσουν καινούρια άτομα και θα δημιουργήσουν νέες φιλίες.

Η διάθεσή τους αυτές τις λίγες μέρες αλλάζει, γίνεται πιο ζωντανή και ευχάριστη. Νιώθουν ότι συμμετέχουν σε κάτι ξεχωριστό και νιώθουν οι ίδιοι μοναδικοί. Μοιράζονται αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα στις καρδιές τους. Προσφέρουν κι αυτοί με το δικό τους τρόπο, δημιουργώντας δικές τους ταινίες όπου εκφράζονται και δείχνουν στους μεγάλους τον κόσμο με τα δικά τους μάτια. Η χαρά, η ευτυχία, η θέληση για συνεργασία είναι μερικά από τα συναισθήματα που νιώθουν οι μαθητές. Η λαχτάρα να βρεθούν όλοι μαζί να μιλήσουν, να γελάσουν, να δημιουργήσουν. Τα γέλια, οι φωνές, τα πειράγματα, όλα μέσα στο παιχνίδι. Τα παιδιά ξεφεύγουν από την καθημερινή ρουτίνα του σχολείου και του φροντιστηρίου και ασχολούνται με κάτι που τους γεμίζει χαρά την ψυχή.

Όλοι μαζί για ένα τόσο όμορφο φεστιβάλ! Τα παιδιά, εμείς είμαστε το μέλλον.

Ο κόσμος, η ζωή μας ανήκει!

Νεφέλη Ακουμιανάκη, Β’ Γυμνασίου

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s