Χρήστος Κωνσταντόπουλος: «H νεανική δημιουργικότητα είναι πάντα κάτι καινούριο στο Φεστιβάλ»

synenteuxi-konstantopoulos

Συνέντευξη από τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο

Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος και έχει διατελέσει Οργανωτικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, μας μίλησε για την προετοιμασία του και τις προσδοκίες του από την φετινή διοργάνωση.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στο φεστιβάλ;
Υλοποιώ  αυτά που μου δίνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Camera Zizanio.

Πόσο καιρό προετοιμάζεστε για το φεστιβάλ;
Ένα χρόνο. Για την ακρίβεια δεκατρείς μήνες, ένα μήνα πριν αρχίσει το φεστιβάλ έχουμε ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το επόμενο. Είναι μια συνεχής ροή.

Τι υπάρχει πίσω από την μία εβδομάδα που διαρκεί το φεστιβάλ;
Υπάρχει μια απίστευτη δουλειά που γίνεται από πολλούς ανθρώπους. Αρκετές δραστηριότητες και ταξίδια κατά τη διάρκεια του χρόνου. Υπάρχουν πολλές ταινίες, τις οποίες βλέπει ο καλλιτεχνικός διευθυντής. Γενικότερα μια πολύ μεγάλη προετοιμασία με άγχος, συγκρούσεις, αλλά και συμβιβασμούς για να βγει το αποτέλεσμα που έχουμε κάθε χρόνο.

Τι καινούριο υπάρχει στο φετινό φεστιβάλ;
Κάθε χρόνο το καινούριο θέμα που θέτει το φεστιβάλ ουσιαστικά το φέρνουν οι άνθρωποι οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό, δηλαδή η νεολαία.  Αυτό που είναι πάντα καινούριο είναι η νεανική δημιουργικότητα, το κέφι και η μεγάλη λαχτάρα για την συμμετοχή των παιδιών. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό που συμβαίνει στο φεστιβάλ και αυτό είναι κάθε χρόνο διαφορετικό από την προηγούμενη χρονιά.

Ποιες προσδοκίες έχετε από την φετινή διοργάνωση;
Καταρχάς να κυλίσουν όλα ομαλά. Να μην υπάρχουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Η σημαντικότερη, όμως, προσδοκία που εγώ τουλάχιστον προσωπικά έχω είναι όσοι συμμετέχουν στο φεστιβάλ, να το ευχαριστηθεί ο καθένας με τον τρόπο του, να αξιοποιήσουν το χρόνο που θα έχουν εδώ, είτε ως επαγγελματίες είτε ως επισκέπτες είτε ως συμμετέχοντες από τα σχολεία του Πύργου που συμμετέχουν στα εργαστήρια και στις άλλες δραστηριότητες του φεστιβάλ και να εκμεταλλευτούν τη διοργάνωση, κάνοντας πράγματα για τους εαυτούς τους και την κοινωνία.

Μαρία Μπαλάσκα – Β’ Λυκείου 

Ιωάννης Αγγελόπουλος – Β΄ Λυκείου

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s