Οι «μηχανές» των ματιών

doriana2

Ίσως να μην μπορώ να εκφράσω τα αισθήματά μου για την φωτογραφία, ίσως να χρειαζόμουν χίλιες λέξεις, μπορει και παραπάνω, ίσως να χρειάζεται μόνο μία φωτογραφία για να τα καταλάβεις. Και μάλλον αυτό είναι το πιο μαγικό! Το ότι μας γεννά τόσα συναισθήματα στις ψυχές μας και μας προκαλεί συγκίνηση.

Η φωτογραφία είναι ένας τρόπος να διακρίνεις τα απλά, μικρά και καθημερινά πράγματα γύρω σου και να απομονώνεις τα ξεχωριστά και ιδιαίτερα. Το υπέροχο είναι ότι είσαι εσύ αυτός που θα τους δώσει νόημα και ουσία. Θα εστιάσεις δηλαδή στο σημαντικό. Ο κόσμος είναι ένα έργο τέχνης, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τον παρατηρείς. Σημασία δεν έχει τί βλέπεις, αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος που το βλέπεις. Και οι στιγμές που περνάνε, δεν χάνονται αλλά μένουν αποτυπωμένες σε ένα κομμάτι χαρτί που στην πραγματικότητα έχει τόση μεγάλη αξία, διαφορετική για τον καθένα, και να τις θυμόμαστε ως αναμνήσεις.

doriana-skitso

Μερικές φορές, δεν είναι απαραίτητη μια φωτογραφική μηχανή για να τραβήξεις μια φωτογραφία, χρειάζεται να θέσεις σε λειτουργία τις «μηχανές» των ματιών, της καρδιάς και του μυαλού σου για να ξεχωρίσεις και να αντιληφθείς την ομορφιά!

Ντοριάνα Σάτα

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s