Τα ζιζάνια στο Port

portnews

Τα ζιζάνια δεν σταματούν ποτέ την δράση τους και με κάθε ευκαιρία συμμέτεχουν σε οποιαδήποτε πολιτιστικά δρώμενα συμβαίνουν στην πόλη τους.

Συγκεκριμένα, φέτος το καλοκαίρι βοήθησαν να δημιουργηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το «Port festival», ένα μουσικό φεστιβάλ που διοργανώνεται στο όμορφο αλσύλλιο Κατακόλου, και έχει ως στόχο όχι μόνο να μας προσφέρει ένα μαγευτικό και αξέχαστο τριήμερο, αλλά και να ενισχύσει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες μοιράζοντάς τους τρόφιμα. Τα τρόφιμα αυτά συλλέγονται από τους ίδιους τους πολίτες, καθώς αντί εισιτηρίου φέρνουμε τρόφιμα. Στη συνέχεια η επιτροπή των εθελοντών, από τους οποίους και τα ζιζάνια, τα μάζευε και μέσω της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα διένειμε σε Λύκεια του Πύργου ( 1ο 2ο 3ο 4ο) συμβάλλοντας στην δημιουργία κοινωνικών παντοπωλείων μέσα στους χώρους των σχολείων.

Ακόμη ανάμεσα στα καλλιτεχνικά, περιβαλλοντικά, αθλητικά και κοινωνικά «περίπτερα» του φεστιβάλ μας, βρισκόταν και το animation box της Camera Zizanio, ένα εργαστήριο κινούμενου σχεδίου με την τεχνική stop motion από μέλη των ομάδων Mythos Project και Zizanimation18+.

Επίσης, εθελοντές του Port News, από τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, κάλυψαν με βίντεο, φωτογραφίες και άρθρα όσα συνέβησαν αυτές τις μοναδικές μέρες. Επομένως, θα μπορούσε εύκολα κανείς να πει, ότι και τους καλοκαιρινούς μήνες τα ζιζάνια βρίσκουν τρόπους δημιουργίας, έμπνευσης και έκφρασης, καθώς έλαβαν μέρος σε μία εναλλακτική γιορτή τέχνης, εθελοντισμού κι αλληλεγγύης.

Ντοριάνα Σάτα

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s