Όνειρα  ή Όνειρα;

oneira

Καθόλη την διάρκεια της ζωής μας κάνουμε όνειρα. Κάθε φορά που θα πέσουμε να κοιμηθούμε, θα δούμε σίγουρα κάποιο όνειρο. Μερικές φορές τα θυμόμαστε, μερικές όμως όχι.

Καθημερινά, αρκετοί από εμάς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε μέσα από φίλους ή κάποιον ονειροκρίτη την σημασία του ονείρου που είδαμε. Κάποιοι λένε ότι μιλάει το υποσυνείδητό μας και βλέπουμε αυτά που θέλουμε να μας συμβούν και κάποιοι άλλοι ότι βλέπουμε αυτά που ζούμε στην καθημερινότητά μας. Για ποιόν λόγο όμως προσπαθούμε να μάθουμε την σημασία τους; Γιατί πολλοί από εμάς λέμε το απλό «ένα όνειρο ήταν και τίποτα παραπάνω;» Τι είναι τελικά τα όνειρα; Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει; Εγώ, δεν έχω κάποια απάντηση, αλλά θα ήθελα να σας προβληματίσω, ώστε να δείτε τι ακριβώς ψάχνουμε να βρούμε μέσα από την σημασία κάποιου ονείρου.

Πολλοί από εμάς, φοβόμαστε τα όνειρα. Κάποιοι φοβόμαστε, τα όνειρα που κάνουμε όταν κοιμόμαστε, κάποιοι άλλοι όμως φοβόμαστε τα όνειρα που κάνουμε ξύπνιοι. Πιστεύουμε ότι μερικές φορές τα όνειρα που κάνουμε με ανοιχτά μάτια, είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Έτσι, χωρίς κανένα δισταγμό το βάζουμε κάτω και δεν προσπαθούμε να τα πραγματοποιήσουμε. Συνήθως ακούμε την φράση «μην κάνεις όνειρα, δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί». Ποιος είναι αυτός που θα κόψει τα φτερά κάποιου που ονειρεύεται; Κάποιου που κάνει σχέδια και βάζει στόχους; Όσοι πιστεύουν ότι τα όνειρα δεν βγαίνουν αληθινά είναι δειλοί να παλέψουν για αυτά που θέλουν. Δεν μιλάω για αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μα. Μιλάω για αυτά που όλοι μας έχουμε την θέληση, χωρίς τίποτα στα χέρια μας, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια και χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον, να ρισκάρουμε τα πάντα για να τα κατακτήσουμε.

Και έρχεται να τεθεί ένα σημαντικό ερώτημα. Προτιμάω να ζω αυτά που θέλω μέσα από όνειρα ή θα ξυπνήσω από το λήθαργο και θα παλέψω επιτέλους για αυτά που θέλω; Τι θα κάνετε λοιπόν; Θα βολευτείτε στην εύκολη αλλά μίζερη ζωή σας; Απλή επιβίωση; Χωρίς να ρισκάρετε για ένα μεγάλο όνειρο; Κι αν χάσετε, χάσατε! Το σημαντικό είναι να παίξετε, γιατί δεν φοβάστε και δεν δίνετε σημασία στα όρια που προσπαθεί η κοινωνία και οι “άνθρωποι” γύρω σας να σας βάλουν, χωρίς να τους ενδιαφέρει η πραγματική σας ευτυχία. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι. Απλά μπείτε και παίξτε. Και μην ξεχνάτε. Ονειρευτείτε!

Βάσω Λιακοπούλου 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s