Οι νέοι του κόσμου ζούμε τη μαγεία…

georgia

Ο διεθνισμός ως ιδέα και κίνημα θα επιτύχει μόνο αν τοποθετηθεί σε σωστή βάση. Πώς; Όταν θα στηριχτεί σε πραγματικά και ανθρωπιστικά θεμέλια και επιδιωχθεί μέσω αυτού η δίκαιη και ηθική, η αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη των νέων. Τα παιδιά μέσα από συντονισμένες δράσεις θα αναπτύξουν ένα πανανθρώπινο πνεύμα αγάπης, ειρήνης, ελευθερίας και συναδέλφωσης των λαών.

Αυτό το σκοπό έχει και το φεστιβάλ, αφού είναι μια δράση με διεθνή απήχηση. Ένας τέτοιος θεσμός μπορεί να μας απαλλάξει από στερεότυπα και προκαταλήψεις. Μέσα σε αυτό καλλιεργείται η συνεργασία και η επικοινωνία, αφού υπάρχει χρόνος για να προβληματιστούμε, να συζητήσουμε. Το πνεύμα μας βρίσκεται σε εγρήγορση και αναπτύσσουμε το αισθητικό κριτήριο, γιατί μέσα από το φεστιβάλ αποκτάμε άποψη για την τέχνη, για το τι είναι ωραίο και γνωρίζουμε πολλά για αυτήν.

Τέλος, κάτι πολύ σημαντικό είναι η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων και συνειδητοποιούμε ότι περισσότερα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν. Ο κινηματογράφος είναι μια τέχνη χωρίς σύνορα … Είναι μαγεία!

Γεωργία Δημοπούλου

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s