Πρέπει να ξέρεις

world-aids-day

1η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Καλούμε τον κόσμο να ενημερωθεί για την ασθένεια, η οποία έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο το πλανήτη και, αποκτά όλο και περισσότερα θύματα. Η ασθένεια μεταδίδεται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.

Πιο συγκεκριμένα, στις χώρες της Αφρικής πλέων αποτελεί πανδημία. Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά . Μεγάλη αύξηση των θυμάτων, υπάρχει επιπλέον στις χώρες της ανατολής, όπου το μορφωτικό επίπεδο είναι χαμηλό και, δεν υπάρχει ενημέρωση. Δεν αποτελούν εξαίρεση όμως, ο υπόλοιπος «αναπτυγμένος» κόσμος, όπου τα θύματα του ιού συνεχώς αυξάνονται, χωρίς η χώρα μας να αποτελεί εξαίρεση.

Η αύξηση των ασθενών, οφείλεται ίσως στην αδιαφορία των αρμοδίων , για τις διαστάσεις που έχει αποκτήσει το πρόβλημα, η άγνοια που επικρατεί από τους πολίτες και κυρίως της Ελλάδος, όπου δεν υπάρχει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης , κάτι που στις περισσότερες χώρες του κόσμου έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια.

Μπορεί ο ιός έως τώρα να μην έχει «αντίδοτο» όμως είναι εφικτή η επέκταση ζωής του ατόμου.

Αισιόδοξα όμως είναι τα μηνύματα από την ONIDS, η οποία εκφράζει την τιθάσευση του ιού , που τονίζει ότι το 2030 μπορεί να επέλθει το τέλος της επιδημίας του.

Είναι αναγκαία λοιπόν η ενημέρωση του κόσμου, κυρίως όμως των ανηλίκων και των γωνιών τους, όσο και η ευαισθητοποίηση των αρμόδιων οργανισμών.

Ραφαέλα Υμέρι

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s