Κόσμος του αύριο

WorldOfTomorrow

Κριτική ταινίας

«Κόσμος του Αύριο» είναι μια ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων από τον Αμερικανό σκηνοθέτη Don Hertzfeldt. Το σενάριο της ταινίας είναι ευχάριστο, ενδιαφέρον και μπορώ να πω πως υπήρξαν πολλές στιγμές προβληματισμού.

Η ταινία αναφέρεται σε ένα μικρό κοριτσάκι, την Emily η οποία πραγματοποιεί ένα ψυχεδελικό ταξίδι στο μέλλον της. Παρουσιάζεται ως μια μεγάλη γυναίκα μέσα από έναν υπολογιστή. Αυτή η γυναίκα παρουσιάζει τον εαυτό της ως ενήλικας τρίτης γενιάς, κλώνος της Emily επικοινωνώντας από το μέλλον. Ο κλώνος Emily εξηγεί στην μικρή Emily την πολύπλοκη διαδικασία κλωνοποίησης που οι άνθρωποι έχουν επινοήσει, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την αθανασία.

Ο τρόπος που έχει σκηνοθετηθεί η ταινία είναι εξαιρετικά περίπλοκος, μα παρόλα αυτά πετυχαίνει να περάσει το μήνυμα που θέλει με πολύ έξυπνο τρόπο! Ότι δηλαδή, ο κάθε άνθρωπος οποιασδήποτε γενιάς και ηλικίας θα πρέπει να ζει την κάθε του στιγμή σαν να είναι η τελευταία, γιατί όλοι ανεξαρτήτως την πορεία της ζωής τους έχουν το ίδιο τέλος! Τον θάνατο!

Μάιρα Ζαχαροπούλου

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s