Αλεξάνδρα Μητσιάλη: «Γραφώ για τα θέματα που με γραπώνουν σαν τα πλοκάμια χταποδιού…»

mhtsialh

Την συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη συναντήσαμε χθες στο 2ο Λύκειο Αμαλιάδας όπου παρουσίασε το βιβλίο της «Ξυπόλητοι Ήρωες». Με την ευκαιρία αυτή συνομιλήσαμε μαζί της για το συγγραφικό της έργο.
Με τι θεματολογία ασχολούνται τα βιβλία σας;
Γραφώ για πολλά και διαφορετικά θέματα, γράφω για τα θέματα που με ενδιαφέρουν παρά πολύ όπως συζητήσαμε με τα παιδία στο Γ΄ Γυμνάσιο Αμαλιάδας που επισκέφθηκα προηγουμένως  γραφώ για τα θέματα που με γραπώνουν σαν τα πλοκάμια χταποδιού και δεν με αφήνουν ελεύθερη παρά μόνο όταν τα ολοκληρώσω δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία για έμενα ένα θέμα για να καταπιαστώ μαζί του.

Ποια είναι η επαφή σας με τα παιδία όταν επισκέπτεστε τα σχολειά;
Με περιμένουν συνήθως με αντίστοιχο ενδιαφέρον με αυτό που τους έχει προκαλέσει ο εκπαιδευτικός που με έχει προσκαλέσει και το σχολειό για την διοργάνωση και ειδικά αν έχουν διαβάσει αποσπάσματα από βιβλίο το όποιο έχω γράψει και τους ενδιέφερε και τους άρεσε ώστε έτσι το ενδιαφέρον τους είναι μεγαλύτερο. Έχουν ενδιαφέρον για ένα άνθρωπο που γραφεί βιβλία δηλαδή που κάνει κάτι όχι τόσο σύνηθες όχι τόσο οικείο κάτι λίγο διαφορετικό που το βλέπουν πχ σε βιτρίνες των βιβλιοπωλείων αυτό προξενεί ενδιαφέρον στα παιδία.

Πόσος χρόνος σας χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε τo βιβλίο σας Ξυπόλητοι ήρωες και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε;
Η συγγραφή ενός βιβλίου μπορεί να πάρει από χρόνια μέχρι και μήνες.  Το συγκεκριμένο βιβλίο μάλιστα είναι ένα μεγάλο βιβλίο. Δυσκολίες περισσότερο αφορούσαν την μελέτη δηλαδή να ανακαλύψω τις λεπτομερές τον ιστορικών γεγονότων που έλαβαν μέρος στην Θεσσαλονίκη τότε με τον εμφύλιο  αλλά και όλες τις λεπτομερές της ίδιας της πόλης που έπρεπε να τις βάλω μέσα στην δική μου ιστορία για να πω όσα ήθελα να πώ. Παρόμοιο όμως θέματα παρουσιάζονται σε συγγράφεις όλων των βιβλίων άσχετα αν είναι ιστορικά μυθιστορήματα ,δεν είναι ακριβώς προβλήματα είναι τα θέματα που έχει να διαχειριστεί ένας συγγραφέας που γράφει βιβλία.
 

Συνέντευξη- Eπιμέλεια: Γιάννης Λιακόπουλος β’2 1ο ΓΕΛ

Κωνσταντίνα Παπανδρικοπούλου α’3 2ο ΓΕΛ

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s