Η σκηνοθέτης Eldora Traykova μιλά για την ταινία της “Κέιμπριτζ”

eldoratraykova

Την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την σκηνοθέτιδα Eldora Traykova είχαμε την περασμένη Δευτέρα μετά την προβολή στο Cine Cinema της ταινίας της “Κέιμπριτζ” που είχε ως θέμα τον τρόπο ζωής και την θέληση για μάθηση των Ρομά στην Βουλγαρία.

Αρχικά την ρωτήσαμε αν δυσκολεύτηκε και μου απάντησε  πως ήταν δύσκολο να συνεργαστεί με τους Ρομά σιγά σιγά όμως άρχισαν να τους εμπιστεύονται. Στην συνέχεια, την ρώτησα από τι εμπνεύστηκε για να σκηνοθετήσει την ταινία αυτή και είπε ότι εμπνεύστηκε από την δίψα των παιδιών και των γονιών για μάθηση. Ήθελε ακόμη να δείξει πως οι γονείς δουλεύουν σκληρά για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και γενικά όλη την εικόνα για τον τρόπο ζωής και της καθημερινότητας τους. Παράλληλα, την ρώτησα τι εικόνα έχει σχηματίσει για τους Ρομά και αν πιστεύει ότι θα προοδεύσουν στην ζωή τους και μου απάντησε ότι της αρέσει πάρα πολύ το ταπεραμέντο τους.  Πιστεύει ότι θα αλλάξουν αλλά θα αργήσει, προσπαθούν πάρα πολύ όμως κι εμείς θα πρέπει να αλλάξουμε για να τους αποδεχτούμε. Τέλος, τόνισε πως οι Ρομά μιλούν άριστα τα βουλγαρικά καλύτερα από τους πολιτικούς.

Μία ακόμα ταινία που παρακολουθήσαμε την ίδια ημέρα ήταν το ντοκιμαντέρ «Χαρταετοί» με θέμα την προσπάθεια του Γκαουράφ να καταφέρει να φτιάξει ένα χαρταετό για να νικήσει στο διαγωνισμό και τελικά το πέτυχε.

Συνέντευξη- Επιμέλεια Αναστασία Χηνά (Α’4  1ο ΓΕΛ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ)

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s